1ste drie woningen Vinkenhof opgeleverd

Door Jan Bouwhuis op zaterdag 11 juli 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

In januari 2015 starte de renovatie werkzaamheden aan de Vinkenhof. Na een aantal maanden tijdelijk elders te hebben gewoond, was het afgelopen maandag zo ver. De eerste drie bewoners van het eerste deel van Vinkenhof, dat momenteel gerenoveerd wordt, konden hun vernieuwde woning weer betreden. Nadat de bewoners de sleutel overhandigd kregen door Herman Suijdendorp, directeur van woningcorporatie SCW, volgde een rondleiding door de eigen woning.

Vinkenhof in een monumentale buurt in Tiel. Deze 84 oudste woningen van SCW, gelegen aan het St. Josephplein, voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. In nauw overleg met een klankbordgroep (bestaande uit acht bewoners), de gemeente en SCW zijn de renovatieplannen tot stand gekomen. De plannen worden in verschillende fases uitgevoerd.

In deze eerste fase werden begin dit jaar zes woningen gesloopt. Vervolgens werd begonnen met de renovatie van de eerste 20 woningen. Deze woningen worden nieuw en energiezuinig teruggebouwd, met behoud van de voorgevels, zijgevels en poortgevels. De gerenoveerde woningen hebben een gunstigere indeling en zijn, in de meeste gevallen, aan de achterkant uitgebouwd. Alle kunststof kozijnen uit de renovatie van de jaren ’80 worden vervangen door authentiek gedetailleerde houten kozijnen.

De woningen maken mede dankzij een subsidie van de Provincie in de vorm van de ‘Impulsgelden’ een labelsprong van gemiddeld label E naar label A. Een provinciale bijdrage maakt het mogelijk om de woonomgeving opnieuw in te richten.

De bewoners van de eerste drie woningen konden maandag weer terug naar hun vernieuwde thuis, waaronder een bewoner die zelf nog geboren en getogen is in de buurt. Zijn ouders waren destijds een van de oorspronkelijke bewoners van Vinkenhof. De oplevering van de overige woningen volgen elkaar snel op. Na de zomer wordt de volgende groep van 16 woningen gerenoveerd.

De bewoners waren zeer te spreken over hun vernieuwde woning, maar ook SCW is tevreden met de eerste resultaten van de renovatie. “Wij zijn verheugd dat we de mooie karakteristieke uitstraling van de woningen kunnen behouden. Mensen wonen hier graag en Vinkenhof vormt een wezenlijk onderdeel van de identiteit van Tiel”, aldus Herman Suijdendorp.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights