Video: 7 Kostuums voor Flipje goes Fashion

Door Jan Bouwhuis op donderdag 13 april 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Video.

Video:  TIEL In het kader van Flipje goes Fashion pasten leerlingen van de school voor Mode ROC uit Tilburg de door hen gemaakte kostuums op het Flipje beeld op de Groenmarkt.

Zaterdag 8 april was de laatste dag, dat de deelnemers aan de modewedstrijd Flipje goes Fashion nog iets mochten inleveren. Na de teleurstellende score van nul pakjes bij de 1e deadline in januari kwam er ook landelijke media aandacht. Er werd besloten om een doorstart te maken; “Laat Flipje niet in de kou staan”. De deadline werd 1 april. Geen grap, maar wel een ander klein probleempje. Enkele deelnemers wilden graag nog een keer doorpassen en foto’s maken. Nu was zaterdag 1 april daar niet het meest geschikte moment voor vanwege de plezierige drukte tijdens Tiel pakt Uit! Daarom had de organisatie besloten nog een weekje coulance te geven. Zowel vrijdag als zaterdag jl. werd Flipje een aantal malen aangekleed en weer uitgekleed, waarna de ontwerpen ingeleverd werden bij het Flipje museum te Tiel.

7 Prachtige kostuums zijn er binnengekomen. Zeer uiteenlopend vormgegeven. Van regenwolk tot hofnar en van alles er tussen in. De organisatie is erg blij met deze inzendingen, want de moeilijkheidsgraad van deze opgave lag zeer hoog. Een standaard patroon van maatje 36 kan je niet op de bronzen Flip los laten. Hij heeft in vakjargon “moeilijke maten” en zijn lichaam is ook nog eens helemaal stijf. Er valt geen broekspijp over een voetje te schuiven en beide armen staan fier omhoog. Zoals een van de deelnemers verwoorde: ”een prachtig, maar lastig mannetje”.

Wat opvallend is dat geen van de deelnemers uit de regio komt, zelfs maar een uit Gelderland.

De anderen komen uit Limburg en Brabant. De jury buigt zich nu over de ontwerpen en zal naast pasvorm, materiaal gebruik en afwerking ook letten op originaliteit bij de beoordeling. In mei zal zowel de prijsuitreiking als de expositie plaatsvinden. Wordt vervolgd.

Modewedstrijd Flipje goes Fashion is een initiatief van Hart van Tiel i.s.m. het Flipje Museum en de Gemeente Tiel.

zie ook foto item:  http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/7-kostuums-voor-flipje-goes-fashion

Voor item februari:  http://detielenaar.nl/kunst-cultuur/video-opmeten-flipje-tiel-goes-fashion

en     http://detielenaar.nl/kunst-cultuur/arnhems-naaiatelier-ontfermt-zich-over-flipje-tiel

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights