Tweede editie van Peerpop enorm succes

Afgelopen weekeinde was de tweede editie. Van Peerpop, een muziekevenement met professionele artiesten voor de Tielse zorg en verplegingscentra. Driemaal was er een stampvolle zaal met bewoners bij Lingewaarde, Vrijthof, Walstede. Bij Walstede beleefden ook een twintigtal bewoners van Westerhof het muziekspektakel. De organisatie liep op rolletjes, de artiesten hadden duidelijk plezier in het optreden voor het enthousiaste gehoor. Dat genoot met volle teugen.

Fotoalbum onder de tekst

Lucien Tros is de bedenker en coördinator van het muziekfestival. Lucien is voorzitter van de Vrienden van Vrijthof en heeft al heel wat geld vergaard voor aansprekende projecten en activiteiten voor de bewoners van Vrijthof. Met Peerpop wordt de focus verlegd naar alle bewoners van de Tielse Zorgcentra. Vorig jaar werd het festijn voor het eerst georganiseerd voor de bewoners van Lingewaarde en Vrijthof. Dit jaar waren ook de bewoners van Walstede en Westerhof van de partij. Volgend jaar hoopt Lucien dat ook de bewoners van Zorgcentrum Westlede mee kunnen genieten. De eerste contacten heeft hij daarvoor al gelegd.

Verder uitrollen

De ouderenzorg zal de komende jaren flink veranderen. Zo lang mogelijk thuis wonen is daarbij het uitgangspunt. Hulp aan huis en en Domotica, (digitale hulp en bewaking op afstand) moeten dit mogelijk maken. Veel ouderen wonen het liefst thuis, maar wanneer beperkingen hun intrede doen, ligt eenzaamheid wel op de loer. Lucien droomt er van om Peerpop de komende jaren verder uit te rollen naar de mensen die niet meer in staat zijn om te genieten van vertier buiten de deur. Dromen komen meestal niet uit, maar de ervaring leert dat dat dromen van Lucien vaak anders anders aflopen.

Het organiseren van een muziekfeest met professionele artiesten is niet goedkoop. De organisatoren hebben echter niet te klagen over financiële steun. Sponsoren waren naast de vrienden van de deelnemende zorginstellingen: Stichting Hero Tiel, Oud Burger Mannen en Vrouwenhuis, vereniging Steunfonds Bethesda, Gemeente Tiel, Stichting Brentano’s Steun Des Ouderdoms en SRC media. Voor zover bekend is de formule Peerpop met zijn roulatieprogramma van artiesten tussen zorginstellingen van verschillende zorgclusters uniek in Nederland. Een mooi stukje samenwerking.

Wie traden er op?

In alle huizen zagen we De Wannebiezz ,een drukbezet en getalenteerd Trio, dat in theaters in het hele land optreedt . Vorig jaar zorgde zij met een avondvullend programma voor een uitverkocht Ahoij. Hun enthousiaste en verrassende optreden oogstte veel applaus.

Bij Vrijthof zagen we ons aller Kilke John. De dochter van de in Tiel legendarishe John van Buren. Vorige week trad ze op bij het fruitcorso, nu dus bij Peerpop. Bij Vrijthof zong zij bekende nummers uit musicals waarin zij zelf in Engeland en Nederland belangrijke rollen vervulde.

Justine Pelmelay vertegenwoordigde Nedelrland in 1989 bij bij het Eurovisiesongfestival. Naast Nederlandse toppers bracht zij met haar geweldige stem alom bekende Indische liedjes.

Ronny Tober is de laatste jaren een veel gevraagde artiest in Zorginstellingen. Vorig jaar trad hij op bij het 50-jarig jubileum van verzorgingshuis Westlede en zorgde hij voor een dolenthousiast publiek bij de eerste editie van Peerpop. Dit jaar evenaarde hij dat fantastische optreden bij Walstede.

Willeke D’estell kreeg landelijke bekendheid door het winnen van Veronica’s sterrenjacht en daarop aansluitende TV-programma. Met haar schitterende stem, haar spontane uitstraling en aansprekend repertoire, bleek Willeke een uitstekende keus voor Peerpop. Zij treedt regelmatig met Ronny Tober op in verzorgingshuizen

Johan Heuser is geboren in Geldermalsen. Met zijn sympathieke welluidende stem vertolkte hij zijn Nederpop repertoire. Een genre dat ook De Tielse senioren wisten te waarderen.

De bewoners van Westlede moesten Peerpop dit jaar nog missen. Zij werden de eerste dag van oktober door de vrienden van de Vier Gravinnen getrakteerd op een optreden van niemand minder dan Willeke Alberti. Willeke liet zich live begeleiden door een viertal musici. Ook dat optreden was genieten.

Fotoalbum. Foto’s Bert Leenders en Marjon de Lange

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights