Showdown Vereniging Rivierenland in Tiel

Showdown, een reactiesport voor iedereen met een visuele beperking. Showdown is een snelle sport die enigszins lijkt op een kruising tussen tafeltennis en air-hockey, maar heeft zijn eigen specifieke spelregels. Aan beide zijden van een speciaal ontworpen tafel zit een doel dat je moet verdedigen. Er wordt gespeeld met een rinkelbal van hard kunststof waar je met een rechthoekig batje tegenaan slaat om zo te scoren in het doel van de tegenstander.  Mensen zonder visuele beperking kunnen meespelen door een donkere skibril op te zetten.

In 2019 is een Tielse club opgericht en het eerste jaar is in het gebouw van de Tielse Tafeltennis Club gespeeld. Door teveel omgevingsgeluid is gezocht naar een andere locatie. Na een tussenstop op Rauwenhof wordt er vanaf 1 juni gespeeld in wijkcentrum Het Oosthonk aan de Meeslaan.

De vereniging wilde graag een eigen speeltafel en klopte aan bij het Burgerweeshuis.  Het bestuur van de Stichting Burgerweeshuis ondersteunt dit project omdat het een nieuwe sport in Tiel is, laagdrempelig voor jong en oud en voor mensen met en zonder beperking.  De Stichting heeft een nieuwe speeltafel (2.500 euro) gefinancierd. Bestuurslid Will van Rhee kwam een kijkje nemen in het Oosthonk.

De trainingsavonden zijn dinsdag van 19.30 tot 22.30 uur

https://showdown-rivierenland.nl/  contact via Tom van der Spek 0615559811 of  Jolanda Nijhoff  0624598418

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights