Dodenherdenking vanuit huis

Ieder jaar herdenken we tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. Om 20.00 uur is het in het hele land twee minuten stil. Net als vorig jaar is het, door de coronamaatregelen, niet mogelijk om samen te komen om de slachtoffers te herdenken.

Kranslegging zonder publiek

Burgemeester Hans Beenakker en wethouder Marcel Melissen legden kort voor 20.00 uur een krans bij oorlogsmonument De Krijger bij de Sint Maartenskerk. Voor de kranslegging hielden burgemeester Beenakker en de heer Emile Smit toespraken in de Maartenskerk. De heer Smit is actief lid van de Oudheidkamer, zeer betrokken bij de geschiedenis van Tiel en schrijver van vele historische boeken over Tiel.

Wijk- en dorpswethouder Frank Groen legt een krans bij het oorlogsmonument op de begraafplaats bij de kerk in Wadenoijen. Wijk- en dorpswethouder Ben van Hees legt een krans bij monument De Roeier in Zennewijnen.

In de middag kon een steentje als herinnering gelegd worden op de Joodse begraafplaats.

klik op de foto voor een vergroting.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights