2e veiling Tielsche Kermiskoek in Bellevue

Gerard (l) en Jasper van Ooijen houden de cheque bij de koek en alle betrokkenen van de veiling met in het blauw Gijs Peters.

Wethouder Frank Groen opende zondagmiddag in de bovenzaal van Bellevue de tweede Tielsche Kermiskoekveiling 2019.

De opbrengst van de Tielsche Kermiskoek Veiling, die tijdens de Monumentendag is georganiseerd was 525,= euro. Hoogste bieder was Gijs Peters van Peters Kantoorinrichtingen en zoon van voormalig bakker Jan Peters met voorheen een bakkerszaak in de Waterstraat 50.

De Tielsche Kermiskoek staat op de inventaris van Immaterieel Erfgoed in Nederland, onderdeel van de UNESCO. Deze bijzondere zuivere honingkoek is een ware lekkernij en sinds 1840 gebakken bij bakkerij G. van Ooijen. Aan de koek is een liefdes verhaal verbonden.

Net als bij de eerste veiling vorig jaar in het gerechtsgebouw was ook dit jaar wederom Henk Driessen en hield toezicht notaris Kok.

De Stichting Behoud Traditie van de Tielsche Kermiskoek organiseerde de Koekveiling van de eerste koek in XXL formaat. Dit jaar wordt de opbrengst geschonken aan de Stichting behoud de NeeltjeJantje, de laatst varende Waalschokker die aan het sparen is voor een elektromotor in de schokker.

De bieders van dit jaar deden net iets minder hun best, vorig jaar bracht de koek 550,= euro op. zie https://detielenaar.nl/nieuws/2018/09/1ste-veiling-tielsche-kermiskoek-brengt-550-euro-op/

meer info:  http://kermiskoek.nl/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights