Gardenista kan niet meer stuk

Records vestigen, wanneer je iets voor de eerste keer doet, is niet mogelijk. De verwachtingen overtreffen wel. En dat lijkt Gardenista, de groenbeurs die vanaf woensdag 15 mei tot en met zondag 19 mei op het terrein en in kasteel Ophemert gehouden wordt, te gaan doen. De organisatoren zeiden het niet hardop, maar naarmate het openingsuur naderde voelde je de spanning bij de organisator KMTP / Groei en Bloei toenemen. Zullen de bezoekers wel in grote getale toestromen? Dat was de grote vraag bij deelnemers, de organisatie en de kasteelbewoners en het echtpaar van Dedem. Nu, die bezoekers zijn gekomen en ………in grote getale.

Direct na de opening door waarnemend burgemeester Harry Keereweer van de gemeente West Betuwe en de voorzitter van KPMG, Frank Naber en onder toeziend oog van de special guests Hans Beenakker, burgemeester van Tiel en voorzitter van Regio Rivierenland en Thomas Steenkamp, voorzitter van de raad van Toezicht van het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland, stroomden de eerste bezoekers binnen. Binnen anderhalf uur stond het grote stuk grasland pal naast het kasteel, dat omgedoopt was tot parkeerterrein helemaal vol en dat bleef zo tot ver in de middag. De tweede dag , donderdag 16 mei was het nog een stuk drukker. Dat kwam vooral door het grote aantal touringcars die volgeladen naar Ophemert kwamen. In het hele land organiseren de plaatselijke afdelingen van groei en bloei dagtochten naar het groenfestijn in Ophemert en dat telt aan. Om de verwachte grote stroom auto’s vrijdag en het weekeinde een plek te kunnen geven is inderhaast een stuk hooiland gemaaid om de parkeerweide pal naast het kasteel flink groter te maken.

Bezoekers zijn verrast

Bezoekers, die we naar hun mening vroegen waren zonder uitzondering verrast door het sfeervolle terrein met tal van eeuwenoude monumentale bomen, mooie doorkijkjes en steeds weer de blik op het eeuwenoude kasteel. De expositie zelf is een mooie sfeerbolle mix van bloemsierkunst, tuinarchitectuur, kunst, interessante lezingen, demonstraties, muzikale optredens en natuurlijk veel bloemen, planten en de betere tuinbenodigdheden. Exposanten willen natuurlijk graag verkopen maar nemen ook alle tijd om vragen te beantwoorden en ongevraagd uitvoerig informatie te geven.

Ondanks veel aandacht voor de kleinste details, bleek de organisatie zich toch wat verkeken te hebben op het restauratieve gedrag van de bezoekers. Wie toe was aan een hapje of drankje moest donderdag daarom wel even in de rij. Maar donderdagavond werd er koortsachtig gewerkt om dat pijnpunt te verbeteren. Ook de aankoop en het betalen met munten leverde nog wel eens wat verwarring op. Maar wanneer je bedenkt dat het de eerste keer is dat zo’n groot evenement in Ophemert georganiseerd en weet dat nagenoeg al het werk door vrijwilligers gedaan is, kan alleen maar bewondering hebben voor het resultaat. Het Rivierenland en West Betuwe in het bijzonder is verrijkt met een nieuw mooi evenement dat in ieder geval de komende vier jaar herhaald zal worden en een hoge plaats zal krijgen op de nationale tuinevenementen agenda.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights