Kunstwerk ‘Samoerai’ op zijgevel stadhuis Tiel

Op de zijmuur van het stadhuis aan de zijde van de Kerkstraat hangt sinds vorige week het kunstwerk ‘Samoerai’ van kunstenaar Ruud Dijkers. Bezoekers van Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof zien nu na een voorstelling een verlicht kunstwerk in plaats van een kale muur.

Vanaf 1992 hing het kunstwerk op de muur van de voormalige LOM school aan de Bladergroenstraat. De wandsculptuur was niet meer compleet. Met toestemming van de eigenaar van het oude schoolgebouw heeft de kunstenaar het kunstwerk verwijderd. De gemeente wil het kunstwerk graag voor Tiel behouden. De kunstenaar heeft het beeld weer compleet gemaakt en ledverlichting geplaatst. Hierdoor worden het kunstwerk en de muur zacht aangelicht. De gemeente heeft onder andere overlegd met de cultuurcommissie van de Tielse Binnenstad Vereniging en de schouwburg over een nieuwe plek voor het kunstwerk.

Het beeld van Ruud Dijkers is in 1991 met geld van de provincie en de gemeente gekocht. Ruud Dijkers is een bekende kunstenaar woont en werkt in Maasbommel. Zijn werk is te zien in de verzamelingen van musea in binnen- en buitenland. Ook is zijn werk onderdeel van particuliere verzamelingen.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights