Koninklijke Onderscheiding voor Paul Hijne bij afscheid van brede zorgschool de Cambier

Donderdag 29 november ontving Paul Hijne (1954) uit Tiel een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Hans Beenakker. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking was tijdens zijn afscheid als directeur van de brede zorgschool ‘de Cambier’ in Tiel. .

Paul Hijne was van 1988 tot 1995 basisschooldirecteur van de St. Jozefschool aan de Kievitstraat in Tiel-Oost. Hij heeft zich sterk gemaakt voor een breder ondersteuningsaanbod in de wijk. De heer Hijne liep daarmee ver voor op de landelijke invoering van de VVE (Vroeg- en Voorschoolse Educatie) in 2000.

Vanaf 2005 is Paul Hijne directeur van de Cambier van Nootenschool aan de burgemeester Schullstraat,  vanaf 2014 op de nieuwe locatie brede zorgschool de Cambier op Rauwenhof. De school is een innovatief concept op het gebied van onderwijs en zorg voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking.

1 okt 2013. Start bouw brede zorgschool de Cambier op Rauwenhof

Hij heeft vanuit zijn visie om kinderen met ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen zoveel mogelijk nabij huis naar school te laten gaan, het initiatief genomen tot de ontwikkeling van een Brede Zorgschool in Tiel. Het bereik van deze school beperkt zich niet alleen tot Tiel, maar voorziet in een onderwijsbehoefte in de regio.

Naast deze werkzaamheden heeft de heer Hijne op vrijwillige basis het initiatief genomen voor Tielse schoolmusical Idem Dito (al 25 jaar een begrip in Tiel) en was betrokken bij het oprichten van Vluchtelingenwerk Tiel.

augustus 2008. 50 jaar jeugdvakantieweken

Daarnaast was hij vijf jaar voorzitter van het bestuur van de Jeugdvakantieweken. Hij zocht daarbij de samenwerking met MEE, zodat ook kinderen met een verstandelijke beperking of gedragsstoornis aan dit evenement mee kunnen doen.

Onderscheiding van burgemeester Hans Beenakker voor Paul Hijne, echtgenote Monique kijkt toe.

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights