Bouwen corsowagen Tiel

De eerste jaren van het corso ontbrak Tiel in de stoet. Alle corsowagens werden gebouwd door de dorpen in de streek. De gemeente Tiel faciliteerde het corso door allerlei diensten en de wagen voor de oogstfee werd ook in Tiel opgetuigd. Maar dat was natuurlijk niet voldoende. Ook Tiel hoorde een corsowagen te bouwen. Dat doet men ondertussen al meer dan 40 jaar. Later kwam daar ook een jeugdwagen bij en de club legt ieder jaar een fruitmozaïek langs de stadsgracht. In al die jaren werden mooie resultaten behaald. De wagen van dit jaar laat ze zien. Corsowagen Tiel foto’s uit de oude doos“, toont een vriendelijke bejaarde man die in een fotoboek de hoogtepunten van de Tielse corsoclub bekijkt.

De nichten Miranda de Vree en Femke Verhoeks maakten het ontwerp. Miranda vertelt hoe het ontwerp tot stand komt. “ieder jaar krijgt ieder lid bij ons de kans om een ontwerp in te dienen. Dit jaar waren er twee inzendingen. Daarbij werd ons ontwerp gekozen. Erg leuk!” Een ontwerp maken is een , maar daar blijft het niet bij. Miranda: “Nee, inderdaad. Als ontwerpers bepaal je ook de kleuren en wat voor soort producten waar gebruikt moeten worden en geef je aan welke producten er gekocht moeten worden. Natuurlijk luisteren we goed naar de leden die aan het werk zijn. Er zit heel veel ervaring in onze club, maar uiteindelijk beslissen de ontwerpers. In de praktijk loopt dat heel goed. Iedereen zet zich in voor het grote geheel en heeft hetzelfde doel. Een mooie wagen bouwen, die op tijd klaar is.”

Corsoclub Tiel behoort met meer dan 200 actieve leden tot een van de grotere corsoverenigingen in de regio. Miranda: “Veel leden beschikken over een technische achtergrond. Voor ieder technisch probleem wordt als regel snel een oplossing gevonden. Ook wij zijn enthousiast over het ’corso by night’. De foto’s van de vroegere corsowagens gaan we mooi uitlichten. Dat zal een mooi effect geven.” Er moet nog veel gebeuren, maar ook de bouwers van de grote wagen liggen op schema. Verschillende corsoverenigingen hebben besloten om zo nodig de nacht van donderdag op vrijdag door te werken waardoor men op vrijdag bijtijds naar bed kan en op de corsodag ook tijdens de avond rondgang fit is. Miranda: Wij hebben daar ook over gesproken. Maar de vrijdagnacht is bij ons traditioneel heel sfeervol. De boerenkapel komt dan op bezoek en we hebben een gezamenlijke soep met broodmaaltijd. Met die traditie willen we niet breken.

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights