Gerenoveerd onderstel van ETAO Citroën autobus uit 1938 van Tiel naar Apeldoorn

In januari 2017 kwam het onderstel van de historische ETAO bus uit als een wrak naar Tiel. Afgelopen week kon het rijdend de werkplaats van ROC aan de Franklinstraat in Tiel weer verlaten en naar Apeldoorn worden overgebracht. Aan de carrosserie wordt op een andere locatie gewerkt.

Tekst gaat door onder deze video:

ROC Rivor leerlingen en hun begeleiders van de afdeling Mobiliteit en voertuigen hebben aan de bus van de Stichting Veteraan Autobussen SVA hebben de Citroën autobus uit 1938 van de voormalige ETAO uit Tiel gerenoveerd. De zoon van de voormalig eigenaar van ETAO, de hr H.G. Verhoeks uit Culemborg mocht het onderstel op de transporter rijden. Het streven was om tijdens het fruitcorso dit jaar de bus weer rijklaar te hebben, maar nu is de insteek dat 2019 mogelijk te maken.

Bij ROC Rivor had docent Frans van Elk de leiding en hij droeg de bus over aan SVA projectmanager Ben Dekkers (stichting veteranen autobussen (SVA) regio oost)

Directeur Stadspromotie Roland van Vugt, die het contact heeft gelegd tussen ROC en SVA, is erg enthousiast. ‘Mooi dat zo’n historisch voertuig wordt gerestaureerd. We kunnen deze bus prima inzetten voor stadspromotie’.

Voor vertrek uit Tiel nog even met alle betrokkenen op de foto.

Aankomst op 10 januari 2017

Bezoek aan SVA Apeldoorn november 2016

zie ook:

http://detielenaar.nl/nieuws/video-te-restaureren-etao-autobus-door-roc-tiel

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights