Commissaris van de Koning opende Nautisch spektakel Tiel Maritiem

Eerste en tweede Pinksterdag, 20 en 21 mei, vindt Tiel Maritiem weer plaats aan de Waalkade, in de haven en op de Waal. Een speciale uitvoering van dit nautische spektakel: dit jaar wordt het eerste lustrum gevierd. Mede daarom kwam Clemens Cornielje, de Gelderse Commissaris van de Koning, zaterdagavond 19 mei het festival officieel samen met voorzitter Roemer Daalderop openen. Op beide dagen is Tiel Maritiem geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Zaterdag 19 mei en zondag 20 mei zijn er feestavonden aan boord van het Partyschip Columbus.

Gratis evenement
Tiel Maritiem is de laatste jaren uitgegroeid tot hét nautische evenement van Midden Nederland. Verleden jaar kwamen er maar liefst 10.000 bezoekers op het gratis evenement af, een aantal dat naar verwachting van de organisatie dit jaar minimaal geëvenaard zal gaan worden. De vaste pijlers van Tiel Maritiem zijn: bootjes varen, bootjes kijken en bootjes kopen. De beleving van de Waal, de haven en de watersport staan centraal.

Gelijktijdig met Tiel Maritiem is er de Tielse Pinksterkermis op de Waalkade. Een combinatie die garant staat voor feest en plezier.

Nautische Markt
Ook dit jaar is er weer de Nautische Markt op de Waalkade, met meer dan 50 marktkramen en zeer uiteenlopende aanbieders uit de nautische branche. Dit jaar gaan we veel aanbieders van kleine boten zien. Die boten zijn op trailer op de markt te bewonderen. Demonstraties van een aantal oude ambachten maken de markt compleet.

Horeca en feesten
Een hapje en een drankje op het zonneterras: Partyschip Columbus verzorgt ook dit jaar de catering. Daarbuiten worden er – uiteraard – weer twee feestavonden aan boord van de Columbus georganiseerd. Op zaterdag 19 mei The Love Boat Party, en de Rock The Boat Party op 20 mei. Bovendien zal op zondag 20 mei het Indisch buffet worden geserveerd: nasi & saté, kroepoek en pindasaus. Dit is bij de marine een traditionele maaltijd, voorafgaand aan een missie.

Links onder de foto serie.

Voor nadere info zie:  http://www.tielmaritiem.nl

zie ook: 

https://detielenaar.nl/algemeen/2018/03/sponsoravond-tiel-maritiem-2018-op-de-columbus/

https://detielenaar.nl/openbare-ruimte/2017/06/nautisch-evenement-tiel-maritiem-van-start/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights