Opening wielersportcentrum De Betuwe in Tiel

Aan de Schaarsdijkweg in Tiel is het afgelopen jaar een multifunctioneel wielersportcentrum aangelegd. Tweede Paasdag, maandag 2 april, was de officiële opening van het wielersportcentrum in aanwezigheid van burgemeester Hans Beenakker, wethouder Henk Driessen en de heer Jan Markink, gedeputeerde van de provincie Gelderland. In de middag konden belangstellenden een kijkje komen nemen bij het wielerpark en genieten van onder andere een demonstratie van bekende BMX-ers.

Tijdens de opening was er een koninklijke onderscheiding voor de Weirijders voorzitter Johan Kusters

zie:  https://detielenaar.nl/algemeen/2018/04/koninklijke-onderscheiding-voor-johan-kusters/


Het wielersportcentrum is een initiatief van wielrenvereniging JvR De Batauwers en de Tielse Fietscrossclub (TFCC) De Weirijders. Het wielersportcentrum heeft een BMX-baan die voldoet aan de laatste internationale eisen, een wielerparcours met een lengte van 1,5 km en een cyclo-cross/mountainbike parcours. Behalve de mogelijkheid om te trainen, is het ook mogelijk regionale en nationale wedstrijden te houden in de verschillende takken van de wielersport.

 

 

Meer informatie over wielersportcentrum De Betuwe is te vinden op www.wscdebetuwe.nl

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights