‘Muziek voor Kinderen’ gaat ziekenhuisbezoek en opname prettiger maken

TIEL  Ieder jaar bezoeken zo’n 11.000 kinderen ziekenhuis Rivierenland. Voor hen een ingrijpende gebeurtenis. Stichting Muziek voor kinderen gaat geld inzamelen om het bezoek van en het verblijf in het Ziekenhuis voor hen prettiger te maken.
Evert Spee liep al enkele jaren met het idee rond om iets voor de kinderen, die opgenomen worden in Ziekenhuis Rivierenland te organiseren. “Dat verblijf daar moet zo prettig mogelijk zijn. Dat dringt de gevolgen van hun kwaal naar de achtergrond en bevordert het herstel” was zijn gedachte. Evert is lid van muziekvereniging KTVM en wist collega-lid Mieke van de Ven enthousiast te maken voor het idee. Ook Henny van Baal en Claudia Molhoek boden hun diensten aan en de stichting ‘Muziek voor kinderen’ was geboren.

Wensenlijst

Unitmanager van de kinderafdeling, Manon Haneveer bleek een heel wensenlijstje te hebben dat uitstekend paste bij de ideeën van de stichting. De ipad speelt daarbij een belangrijke rol. Daar kunnen de kinderen hun spelletjes op doen maar ook contact onderhouden met familie, vrienden en school. Naast de ipads zelf is ook een oplaadstation nodig. De kinderpoli is toe aan een opknapbeurt en het beschikbare speelgoed raakt na 10 jaar gebruik op de afdeling en poli gedateerd. Bovendien heeft clinicclowns laten weten op termijn te stoppen met het beheer, onderhoud en aanvulling van de ‘speelgoedkast’. Een andere wens is de aanschaf van een aantal Virtual Realitybrillen. Kinderen kunnen daarmee voorbereid worden op een operatie, maar het vertonen van filmpjes kan ook de aandacht afleiden van een onaangename behandeling.

Benefietconcerten

Voor dat alles is veel geld nodig dat het viertal met acties bijeen hoopt te brengen.
Heel concreet is een muziekweek-end in de Agnietenhof. Op 26 en 27 mei zullen daar drie benefietconcerten georganiseerd worden met artiesten uit eigen omgeving. Dat worden aantrekkelijke en lichtvoetig programma’s.
Een van de voorstellingen wordt door Claudia Molhoek, die een clownsbedrijf heeft, speciaal voor kinderen georganiseerd. Ook de kinderen van de kinderafdeling van het ziekenhuis zullen voor zover hun situatie dat toelaat deze voorstelling bijwonen. Andere plannen zijn een grote loterij en benefietsportwedstrijden die sportverenigingen kunnen organiseren.

Stichtingsbestuur rekent op hulp

Het stichtingsbestuur hoopt dat er vanuit het werkgebied van het ziekenhuis spontaan initiatieven en andere acties ontstaan om het doel te verwezenlijken. Mieke van de Ven: “Evert gaat in de loop van dit jaar Nederland vanwege plezierige privéomstandigheden verlaten en wil iets blijvends voor de streek achterlaten. Dat is ook nodig want spullen moeten onderhouden en vervangen worden en bij de tijd blijven. Daarvoor is ieder jaar geld nodig. Los van initiatieven om geld in te zamelen hoopt het bestuur op materiële hulp van bedrijven. Ook mensen die een handje willen helpen bij het vele werk zijn meer dan welkom. Hulp is er nu al. Deskundigen van het project Trots op Tiel bieden raad en daad en ook bedrijven en individuele personen hebben belangeloos al diensten aangeboden. Burgemeester Hans Beenakker en oud-wethouder Willem Gradissen vormen samen met de kinderarts K.E. Illy van Tiel een comité van aanbeveling.

We zullen de komende tijd nog veel horen van het bestuur van Muziek voor kinderen dat energiek aan de slag gaat en bruist van de ideeën. Voor verdere info of het aanbieden van hulp kunt u zich wenden tot: muziekvoorkinderen@hotmail.com

zie ook: http://www.tielenaar.nl/nieuws/nieuwe-stichting-tiel-opgericht-muziek-vo…

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights