Tiel doet niet mee aan het evenement Tiel tegen Vlaardingen

Door Jan Bouwhuis op donderdag 10 augustus 2017, geplaatst in Nieuws, Historie, Foto, Video. mei 2014: bezoek delegatie Vlaardingen aan Tielmei 2014: bezoek delegatie Vlaardingen aan Tiel

Het gemeentebestuur heeft besloten geen nadere activiteiten te organiseren rondom het evenement “Tiel tegen Vlaardingen” in 2018.

De “Stichting Slag bij Vlaardingen” uit Vlaardingen is vorig jaar wegens gebrek aan geld al gestopt en de organisatie overgedragen aan de gemeente.

Op 28 Mei 2014 bracht een delegatie uit Vlaardingen een bezoek aan Tiel om tot deelname op te roepen.

Onderstaande tekst hoort bij de foto’s uit 2014. Woensdag zal een van de in de Middeleeuwen toenmalige leiders met zijn gevolg opduiken in de stad Tiel en optrekken naar het stadhuis om aldaar de wethouder te onderhouden. Dit in het kader van het voornemen van de Gemeente Tiel en de Stichting Slag bij Vlaardingen, 1000 jaar na dato, de slag in 2018 te herdenken en te vieren. Historisch heeft Tiel nauwe banden met Vlaardingen onderhouden. Met name in de Middeleeuwen waren de banden zeer intensief. Florerende handelen scheepvaart, het beheer van gronden bond de toenmalige leiders en hebben een grote invloed gehad op de ontwikkeling van beide steden. Vanuit Tiel vertrok in 1018 een bisschoppelijke vloot om Dirk III, die zich ongeoorloofd penningen hief, land had toegeëigend en ontgonnen , een lesje te leren. De uitkomst van de slag die er op volgde heeft een zeer grote invloed gehad op het ontstaan van het Graafschap Holland, de ontwikkeling van het Hollands landschap en de huidige staatsvorm. De intocht en het aanbieden van het boek Ad Flardingun aan het stadsbestuur van Tiel.

Zie ook de video uit 2014:  https://www.youtube.com/watch?v=6nZQshQxLp0

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights