Open dag bij Regionaal Archief Rivierenland RAR en SCW Tiel

Door Jan Bouwhuis op zondag 2 april 2017, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL  Het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) en woningcorporatie SCW organiseerden zaterdag 1 april een open dag.

Taart met de buren
De open dag is feestelijk geopend. Ella Kok-Majewska, directeur van het RAR, kreeg uit handen van buurman Herman Suijdendorp, directeur van SCW, het eerste stukje taart van de Taartactie aangeboden. In april lanceert SCW haar Taartactie waarin nieuwe huurders in Tiel een taartje krijgen aangeboden om kennis te maken met hun buren.

Techniek en Tiel
In het RAR staat het thema Techniek centraal, het archief gaat van papier naar digitaal.  SCW laat zien hoe het thema Thuis in Tiel invulling krijgt in de thema’s Persoonlijk, Verbonden en Vertrouwd. Enkele onderdelen uit het programma: maak een moodboard voor je woonkamer of ander vertrek, laat je tuinideeën omzetten in een ontwerp, ontsnap uit de Escape Room in de kelder en ga met Zilva het zilvervisje op speurtocht. De heer Peppinck van het bedrijf Alferink vertelde alles over de techniek achter temperatuur, luchtvochtigheid en filtering.

Zaterdag is ook de interactieve studiezaalwand in gebruik genomen. Middels een QR code krijgt men op smartfoon of tablet nadere info. zie:  http://www.studiezaalwand.nl

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights