FlipnKlaar deelauto maakt bedrijventerreinen Tiel bereikbaar

Door Jan Bouwhuis op maandag 13 maart 2017, geplaatst in Nieuws, Foto. Naast Flipje: Jan de Kock, namens ondernemende burgers, wethouder Marcel Melissen namens de overheid en Heidi van Dijkhuizen namens het bedrijfslevenNaast Flipje: Jan de Kock, namens ondernemende burgers, wethouder Marcel Melissen namens de overheid en Heidi van Dijkhuizen namens het bedrijfsleven

TIEL  Jan de Kock en Baukelien Franken van Stichting Dirk III brengen allerlei partijen bij elkaar om het voor elkaar te krijgen dat reizigers naar de bedrijvenparken anders gaan nadenken over hun vervoer. De Kock: “Het is te gek voor woorden dat iedereen alleen in zijn eigen auto in de file zit op weg naar het werk.” Dat kan toch slimmer. “In opdracht van Provincie Gelderland, zijn we op weg naar een efficiëntere manier van verplaatsen, voordeliger en duurzamer.”

 

Vrijdag 10 maart was bij Buitensporig de kickoff van het project. Stichting Dirk III initieert ritdelen, autodelen en fietsdelen om bedrijventerreinen beter en duurzaam bereikbaar te maken onder de naam FlipnKlaar.  Er staan vier deelauto’s van Free to go en van MyWheels klaar aan de Spoorstraat voorbij restaurant Buitensporig bij het station in Tiel. Ries van Bekkum van Fietspoint heeft speciaal een aantal e-bikes onder het label FlipnKlaar beschikbaar.

Op Medel blijkt vanwege de bezuiniging op de pendelbus, een serieus bereikbaarheidsprobleem te zijn met name voor jongeren zonder auto. Daarom starten we daar en verbinden gewoon praktisch wat er al is.  Pas later gaan we met geavanceerde apps aan de slag, aldus De Kock.

“We gaan bedrijven op Medel voorzien van een overzicht ‘wie met wie’ mee zou kunnen rijden. Ithodaalderop beet het spits af door als eerste een geanonimiseerd overzicht aan te leveren van waar hun medewerkers allemaal vandaan komen. Zo zou het kunnen dat Pietje van IthoDaalderop uit Ophemert in de toekomst drie keer in de week meerijdt met Marietje afkomstig uit Varik van Vonk.  Uiteraard moeten ze natuurlijk wel dezelfde werktijden hebben maar ook dat wordt geïnventariseerd.”

Alle mogelijkheden voor autodelen, fietsdelen en ‘het nieuwe carpoolen’ zijn te bekijken op http://www.flipnklaar.nl/  en je kunt je mening geven op Facebook.

Kickoff FlipnKlaar bij BuitensporigKickoff FlipnKlaar bij Buitensporig1ste brochure voor wethouder Marcel Melissen van Jan de Kock1ste brochure voor wethouder Marcel Melissen van Jan de KockParkeerplaats aan de SpoorstraatParkeerplaats aan de Spoorstraat

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights