Tiel FairTrade Gemeente, Flipje kleurt oranje!

Door Jan Bouwhuis op woensdag 16 november 2016, geplaatst in Nieuws, Foto.

Dinsdag 15 november heeft Wethouder Laurens Verspuij namens de Gemeente Tiel de eervolle titel FairTrade Gemeente in ontvangst genomen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadszaal van het Tielse stadhuis kreeg Verspuij via Flipje het eerste gemeentebord uit handen van Evert-Jan Hazeleger, bestuurslid Stichting Fair Trade Gemeente Nederland.

Binnenkort zullen bij alle belangrijke invalswegen van Tiel zulke borden naast het plaatsnaambord verschijnen.

Alle deelnemers aan de FairTrade Gemeente Campagne in Tiel waren uitgenodigd voor deze feestelijke bijeenkomst. Eregast was natuurlijk ons eigen Tiels Flipje, voor deze gelegenheid omringd door exotisch fair trade fruit.

In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en de lokale overheid samen voor eerlijke internationale handel en duurzame productie. Om te zorgen dat meer mensen in ontwikkelingslanden een kans krijgen om hun levensstandaard te verhogen en zich te ontwikkelen, is het belangrijk dat meer producten volgens de FairTrade principes worden verhandeld. Dat kan wanneer meer consumenten en bedrijven FairTrade producten kopen, maar ook wanneer meer winkels, groothandels en cateraars voldoenden FairTrade producten aanbieden.

De FairTrade Gemeentecampagne probeert daarom de vraag en het aanbod van FairTrade in Nederland te vergroten. Tiel is de 74 ste Fair Trade gemeente.

De titel FairTrade gemeente is een mooie opsteker voor de Tielse FairTrade werkgroep. De werkgroep gaat nu met nog meer enthousiasme door met FairTrade promotie. Ze denkt onder andere aan een FairTrade route app om daarmee leuk FairTrade te kunnen winkelen in Tiel.

 

Wil je ook meedoen? Stuur een mailtje naar tiel.fairtrade@kpnmail.nl

zie ook:  http://detielenaar.nl/nieuws/eerlijke-handel

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights