Penning voor van Bodegraven ivm redding drenkeling uit gracht Tiel

Door Jan Bouwhuis op woensdag 9 november 2016, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL  Burgemeester Beenakker bekroonde woensdag Thomas van Bodegraven namens de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. De heer Van Bodegraven woonde in Tiel toen hij op 7 maart jl. een stadsgenoot uit de gracht haalde die in het water was geraakt. De 64 jarige slechtziende geredde heer Rappard kon na enkele dagen ziekenhuis bezoek weer naar huis. De heer Van Bodegraven ontving de zilveren penning en daarnaast een oorkonde.

De uitreiking vond in het Ambtmanshuis plaats in aanwezigheid van de heer mr. B. Heldring van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Dit was de 40ste penning die in 2016 is uitgereikt.

Het doel van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is om zo veel mogelijk verdrinkingen te voorkomen. Dat doen ze door voorlichting te geven, onderzoek te doen en helden in eigen land te bekronen. Jaarlijks verdrinken in Nederland gemiddeld zo’n 220 mensen, wereldwijd zijn dat er 372.000. Reden dat de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen ook internationaal actief is.

De oudste nog bestaande Nederlandse onderscheiding is de Medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen die al sinds 1768 wordt verleend. Eerst alleen aan redders van drenkelingen, later ook aan hen die door verstikking of -sinds 1919- elektrocutie getroffen medemens weten te redden.

7 maart 20167 maart 20167 maart 20167 maart 2016

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights