St. Leergeld ontvangt € 11.000,- van sponsorloop Lingecollege Tiel

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 1 juli 2016, geplaatst in Nieuws, Foto.

ZOELEN  Lingecollege en Holland Evenementengroep sponsoren St. Leergeld.

Aan het begin van het afgelopen schooljaar werd door het Lingecollege in Tiel een grootscheepse sponsorloop georganiseerd voor alle (bijna 1.000) onderbouwleerlingen. De sponsorloop werd goed gesponsord door ouders, opa’s en oma’s, vrienden, kennissen, buren etc., want de opbrengst was maar liefst € 11.000,- (!)

De directie van het Lingecollege besloot om dit hele bedrag te schenken aan de St. Leergeld Westbetuwe. Deze stichting zet zich in voor leerlingen van ouders, die van een minimum rond moeten komen.

Als beloning voor hun inspanningen mocht de klas, die het hoogste bedrag bij elkaar had gelopen een dagje doorbrengen op de Beldert Beach in Zoelen van de Holland Evenementengroep (HEG).

De HEG vond het goede doel, waaraan het Lingecollege de opbrengst van de sponsorloop gunde zo goed, dat ze toezegde dat ze deze dag op de Beldert Beach gratis en geheel verzorgd zouden aanbieden. Hierdoor kon de volledige opbrengst van de sponsorloop aan de St. Leergeld worden overgemaakt.

Woensdag 29 juni was het dan eindelijk zover. De winnende klas HT1A beleefde een geweldige dag op de Beldert Beach. De ochtend begon een beetje regenachtig, maar dat mocht de pret niet drukken; ’s middags was het heerlijk zonnig. De klas genoot met volle teugen van de Sucker Punch, de Killer Surf, de Trampo Sweeper en hoe al dat leuks ook maar mag heten. Samengevat: een superdag vol Fun!

De St. Leergeld is heel blij met de opbrengst van de sponsorloop van het Lingecollege, maar ook met deze vorm van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ van de HEG.

Mede dankzij deze sponsoring kan Leergeld haar leuze ‘Laat uw kind weer meedoen! Want nu meedoen is straks meetellen!’ nóg beter waar maken.

meer info:  www.leergeld.nl/westbetuwe

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights