Open Dag 19 Maart Ziekenhuis Rivierenland

Door Jan Bouwhuis op maandag 7 maart 2016, geplaatst in Nieuws.

TIEL  Het is te danken aan het enthousiasme en de inzet van de medewerkers van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel dat er zaterdag 19 maart weer een mooi programma is, waardoor publiek vanaf 11.00 uur kan komen kijken hoe het er achter de schermen van dit ménsenziekenhuis uitziet. Er is een plattegrond beschikbaar zodat bezoekers snel plekken kunnen vinden die ze eens willen zien. Iedereen is welkom op de Open Dag, die tot 15.00 uur duurt.
Op de paramedische dienst -zo heet de afdeling fysiotherapie en revalidatie eigenlijk- zijn om het kwartier rondleidingen, maar ook de polikliniek Oogheelkunde is open voor tekst en uitleg.
De polikliniek Gynaecologie is eveneens open, medewerkers geven bezoekers uitleg over onder meer anticonceptie. Op de kraamafdeling en de kraamsuites zijn er rondleidingen, evenals De medewerkers van de maag-darm en leverafdeling tonen modellen van de darm en leggen uit hoe een scopie in zijn werk gaat. Ook de techniek hiervan is te zien, er is een scopiekamer open. Even verderop is te zien hoe er er toegaat op de oncologische dagbehandeling, een verdieping hoger is op een operatiekamer te zien met welke apparatuur door de chirurgen en verpleegkundigen wordt gewerkt.
Aan de entree zijn ambulances te bekijken en betreden, evenals de afdeling Spoedeisende Hulp.
Ook veel van de ondersteunende diensten zijn paraat: de zorgregistratie vertelt bezoekers graag meer over het digitale dossier dat van ze wordt aangelegd wanneer ze voor behandeling in Ziekenhuis Rivierenland zijn en ook de afdeling opleidingen is aanwezig. Maar ook psychiaters en adviseurs van de Stichting Zorgcentra Rivierenland zijn er om vragen te beantwoorden en uitleg te bieden. Verder zijn de geestelijk verzorgers te vinden in het Stiltecentrum en is er voorlichting over dragen van een stoma en borstkanker. Ziekenhuis Rivierenland heeft een eigen stichting, Ziekenhuis Veraf, waarmee medische projecten in het buitenland worden ondersteund en ook het Toon Hermans Huis Tiel is op de open dag aanwezig. Het eigen Roparun Team van het ziekenhuis bemenst een kraam om middels verkoop van lekkers geld op te halen. Elders langs de bezoekersroute door het gebouw route is natuurlijk ook een en ander aan eten en drinken te verkrijgen.
Bij elkaar zijn er zo’n 36 afdelingen en instanties in touw, ook voor kinderen. Ze kunnen op de foto in een doktersjas, worden geschminkt of een speurtocht doen, Dr. Bibber helpen of naar de poppen- en berendokter, knippen en tekenen.
U  kunt kijken in een operatiekamer en er de techniek proberen, we hebben poppendokters stand by. Wie wil kan plaatsnemen achter het stuur van ambulances, een brancard proberen, kennismaken met de oncologische zorg, scopiekamers en oogheelkunde. We zorgen dat er wat lekkers verkrijgbaar is en er is muziek en dans van De Plantage in Tiel. Voor kinderen is er een speurtocht door het ziekenhuis. Bijelkaar zijn 36 afdelingen of organisaties actief, waaronder ook onze dienst opleidingen, P&O, het restaurant en de beveiligers.  

zie ook: http://detielenaar.nl/nieuws/verbouwing-ziekenhuis-tiel-tweede-fase

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights