Samenwerking Palliatieve Zorg en Alzheimer Nederland afd. Rivierenland

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 19 januari 2016, geplaatst in Nieuws.

TIEL Voorzitter Truus Vermeulen van de afdeling Rivierenland van Alzheimer Nederland en voorzitter Claria Serné VPTZ  afdeling Rivierenland brengen een toost uit op de nieuwe samenwerking tussen beide organisaties. VPTZ levert vrijwillige palliatieve zorg aan terminale patiënten.

Stichting Alzheimer Nederland afdeling Rivierenland en VPTZ Rivierenland besloten enige maanden geleden te onderzoeken hoe de patiënten met dementie en hun mantelzorgers ondersteund kunnen worden. Het heeft geleid tot een project waarbij VPTZ-vrijwilligers, die al veel ervaring hebben, ingeschakeld worden bij deze patiënten en hun mantelzorgers. Onlangs ging dit project officieel van start door ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen beide stichtingen. 

Nederland telt op dit moment ruim 260.000 mensen met dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking zal dit aantal in de toekomst nog verder stijgen. Zo’n driekwart van de mensen met dementie woont thuis en wordt verzorgd door hun naaste familie. Ruim de helft van deze mantelzorgers is zwaar belast. Beide stichtingen zoeken nog vrijwilligers,(0344 631735 of www.Alzheimer – Nederland afd. Rivierenland) en VPTZ Rivierenland ( 06-53 71 55 25 of www.vptzrivierenland.nl)

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights