8e Burgerweeshuis schoolschaaktoernooi

Door Jan Bouwhuis op woensdag 20 januari 2016, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL In basisschool de Moespot is het achtste Burgerweeshuis Schoolschaaktoernooi voor basisschoolleerlingen gehouden. Er waren 18 teams van 4 spelers van 15 verschillende scholen, die in 6 rondes strijden om de wisselbeker.  Het toernooi werd gewonnen door de Kastanjepoort 1 uit Erichem 1. Tweede werd verrassend de Rotondaschool uit Ophemert en derde werd Kastanjeboom 2. De winnende teams kregen naast een prijs ook een gratis lidmaatschap van schaakvereniging Rivierenland voor de rest van het seizoen. Verder konden de leerlingen tijdens het toernooi een schaakprobleem oplossen. Paul was de enige met de goede oplossing en daar was een mooie beker voor beschikbaar. Het toernooi werd georganiseerd door Theo van Bijsteren en Dirk van Zetten van schaakvereniging Rivierenland en mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor het Burgerweeshuis in Tiel. Veel basisscholen laten de training geven door een van de vijf ervaren trainers van schaakvereniging Rivierenland uit Buren. Het schaakniveau ligt hierdoor ieder jaar weer hoger. Analytisch en methodisch leren denken via het schaakspel heeft een positieve invloed op het denken en de ontwikkeling van kinderen, zo heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond. 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights