Hengelsportvereniging Onder Ons onderzoekt visstand Lingepark

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 15 januari 2016, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL Op verzoek van de Tielse Hengelsportvereniging Onder Ons is donderdag in de vijver het Lingepark aan de P.A. Reuchlinlaan een visserijkundig onderzoek uitgevoerd.  Er zijn zo’n 10 soorten vis waargenomen, waaronder de beschermde Kleine Modderkruiper. Er zit weinig tussenmaat vis, waarschijnlijk is die weggevangen door aalscholvers Met het onderzoek willen de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de visstand en het watermilieu. In de vijver zijn de vissen met netten gevangen, om erna te worden onderzocht. Ook het water langs de oevers, waar veel kleine visjes zitten, wordt nagegaan. Dit gebeurt met een elektrisch schepnet. Er wordt zo bekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in goede conditie is. Het rapport dat hieruit voortkomt vertelt de sportvissers onder meer of de de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd.

Kleine modderkruiperKleine modderkruiper

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights