Voetveer POMONA gedoopt

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 16 oktober 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL Het nieuwe voetveer POMONA is vrijdagmiddag feestelijk overgedragen en gedoopt. Het laatste stuk onder begeleiding van de Waalschokker Neeltje Jantje en Blusboot Batouwe. De naam Pomona is voortgekomen uit een prijsvraag. Bijna 300 namen werden ingediend. De Tielse Kinderraad koos uit drie namen deze naam. Pomona is de Romeinse godin van de boomvruchten. De naam past uitstekend bij de boot die twee fruitteeltgebieden – Het Land van Maas en Waal en De Betuwe over de Waal heen verbindt..

De naam is ingediend door mevrouw Emmie Nuijen uit Culemborg. Zij heeft de boot samen met wethouder Melissen , Flipje en “Pomona” gedoopt. Bijzonder is dat er wielen onder de boot zitten om gedeeltelijk de veerstoep op te kunnen rijden / varen. Het voetveer van het type voorlader beschikt over 2 motoren, is 19,50 mtr lang,  6,25 mtr breed en er kunnen 126 passagiers op.De komende weken blijft de Hendrikus nog in de vaart: eerst moet er met de nieuwe pont geoefend worden.zie ook:  http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/voetveer-pomona-te-wateren https://www.youtube.com/watch?v=K12GTaiUwfE

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights