Door verzakking aankomst Sint op andere plek?

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 13 oktober 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL Door de verzakkingen in de Waalkade kan Sint Nicolaas op zaterdag 21 november waarschijnlijk niet afmeren aan de vertrouwde plaats. Vrijdag wordt beslist over een eventuële andere plaats.

Vanaf 2011 was een deel van de Waalkade nabij de haven al voor het verkeer afgesloten en dat is vanaf heden ook voor voetgangers het geval. De hekwerken zijn na Appelpop blijven staan en vanaf de schepen kunnen passagiers nu alleen via een lange loopplank aan wal komen.

De hekwerken zullen blijven staan tot de kademuur op de een of andere manier versterkt is. Er zijn daarvoor verschillende ideeën maar daaruit is nog geen keuze gemaakt. De te kiezen oplossing is mede afhankelijk is van het stedebouwkundig plan voor de nieuwe inrichting van de Waalkade dat de komende maanden wordt ontwikkeld. De gemeenteraad wordt daarover binnenkort geinformeerd. Passagiersboten die er nu aanleggen moeten een lange loopbrug hebben om aan land te komen. Ook voor Sint Nicolaas moet er een dergelijke oplossing komen. De Stichting Sint en de gemeente Tiel zijn in overleg over de diverse mogelijkheden.

Rolstoelers van de PWA boot worden aan land gebrachtRolstoelers van de PWA boot worden aan land gebracht

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights