Tiel betaalt teveel hondenbelasting

Door Walter Post op maandag 28 september 2015, geplaatst in Nieuws.

TIEL De hondenbelasting in Tiel brengt 35.000 euro meer op dan momenteel nodig is voor het opruimen van hondenpoep. De raadsleden mogen 6 oktober kiezen: 14,5 procent verlagen van het tarief, voor 35.000 euro extra opruimwerk laten doen of het overschot in de reserves stoppen.

Tijdens de begrotingsraad van 12 november 2014 heeft de raad een amendement aangenomen op het voorstel van B en W om de hondenbelasting te verlagen. De raad hield het geldende tarief voor de belasting in stand en koos ervoor het extra bedrag van 20.750 euro in te zetten voor extra maatregelen om overlast door hondenpoep te bestrijden. De raadscommissie Ruimte is in juni naer geïnformeerd: er is een structureel overschot op de hondenbelasting van 35.000 euro per jaar. Dat komt door een efficiëntere en goedkopere manier van opruimen door de Avri. Daarnaast zijn de inkomsten uit de hondenbelasting de afgelopen jaren toegenomen. Hoe dat extra geld wordt besteed is nu aan de raad.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights