Verborgen Verleden in Tiel

Door Huub van Heiningen op maandag 17 oktober 2016, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Historie.

Op 29 oktober om half negen begint een aflevering van Verborgen Verleden, die voor een deel in Tiel is opgenomen. Het gaat dan om de bekende nieuwslezer Herman van der Zandt, die voorouders had in Tiel. De meeste opnamen zijn gemaakt in het Regionaal Archief Rivierenland.

Herman van der Zandt had voorouders in Tiel en Maasbommel die Story heetten. Deze familie zou van origine uit Schotland komen zodat het programma wil gaan aantonen dat Herman Schotse voorouders had.

In het stadsarchief zal vooral het woord gevoerd worden door de archivaris Beatrijs van Dijk, die veel tijd en energie gestoken heeft in het genealogisch onderzoek voor het programma. Haar en ook anderen die informatie aanleverden is verzocht niet op de inhoud van de uitzending vooruit te lopen.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights