Kindercorso 15 jaar

Door Jan Bouwhuis op zondag 9 augustus 2015, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws.

Jong geleerd, oud gedaan. Dat was in 2001 het idee van bestuurslid en ontwerper George Brand. Het kindercorso maakt dit jaar voor de vijftiende keer deel uit van het Fruitcorso. In al die jaren is het uitgegroeid tot een enorm gewaardeerd onderdeel van het evenement. Daarnaast is het kindercorso een kweekvijver voor onder meer wagenbouwers en ontwerpers van wagens. 

Bedenker George Brand, die ondanks zijn verhuizing naar Drenthe nog steeds betrokken is bij de Stichting 4-Stromenland als coördinator van de juryleden, is niet verbaasd over het succes: ,,Zoiets moet gegarandeerd lukken, was echt mijn gedachte de eerste keer. Het gebeurt ook bij een aantal bloemencorso’s. Vergelijk het met voetbalwedstrijden, waar jeugdteams een voorwedstrijd spelen. Dat is toch ook geweldig om mee te maken als kind. Het is de perfecte manier om jeugd kennis te laten maken met corso.” 

Het kindercorso bestaat uit een bonte en vrolijke stoet van versierde mini-kunstwerken. Een mix van fietsen, stepjes, karretjes en skelters, die door de kinderen met hulp van ouders en grootouders worden ontworpen en uitgewerkt. De kinderen kunnen zaden en lijm ophalen in de kindercorsoplakhal aan de Papesteeg in Tiel. De volgende ophaaldag is zaterdag 15 augustus. Vervolgens kan er op 29 augustus en 5 en 12 september spullen opgehaald worden. Alle dagen van 10.00 tot 12.00 uur. 

Op woensdag 16 september kunnen de kinderen in de plakhal de creaties afwerken met groente en fruit. Op zaterdag 19 september lopen ze mee in de corsostoet. 

Voor meer informatie zie fruitcorso.nl of mail kindercorso@fruitcorso.nl

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights