STRAATBEELD Schoolvilla aan de Binnenweg

Door Jan Bouwhuis op zondag 18 oktober 2015, geplaatst in Historie, Foto.

TIEL De oude foto uit 1972 is de Binnenweg, gemaakt naar aanleiding voor de politiebewaking bij het kantoor van de sociale dienst. Woonwagenbewoners kregen geen uitkering meer en waren boos. Zie ook: http://detielenaar.nl/historie/woonwagenkamp

De villa hoorde bij de school waar het hoofd der school woonde. De bouwstijl, met ‘speklagen’ was gelijk aan de school. Verder in de straat staat de Kurz metaalwarenfabriek, opgericht in 1896.  In 1984 ging Kurz failliet en de naam ging over naar een bedrijf in De Bilt. De gebouwen, evenals de achtergelegen school, werden in 1985 gesloopt. Woningstichting SVT liet op die plaats 27 woningen bouwen, welke in 1988 in gebruik zijn genomen.
De lagere school, bekend onder de naam school ‘B’ en tijdelijk naar de hoofd der school ‘School van de Jong’ heeft als lagere school gefunctioneerd vanaf 1884 tot ongeveer 1961. Daarna heeft het gebouw vele functies gekend: dépendance van de gemeentelijke ULO (Finse school), onderkomen van de EHBO-vereniging, werkruimte voor een poppenkastspeelster, plaats voor diverse cursussen en uiteindelijk als opslagplaats voor de gemeente Tiel.

1985 Sloopbedrijf Duijts aan het slopen1985 Sloopbedrijf Duijts aan het slopen

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights