Nieuws van en over de gemeente Tiel editie 7 september

Door Bert Leenders op donderdag 7 september 2017, geplaatst in Politiek, Nieuws.

In deze editie van nieuws van en over de gemeente nieuwtjes van de collegetafel. U leest over zonnepanelen op bedrijfsgebouwen, de forse verbetering van de voorzieningen van atletiekvereniging Astylos, de ombouw van een tennisveld in twee padelbanen bij De Ridderweide, de kosten van de jeugdzorg en nieuwe wegwijzers in de binnenstad. Een verslag van de gemeenteraad van 30 augustus treft u aan in een aparte bijdrage.

Zonnepanelen op bedrijfsdaken

Dertien bedrijven willen gezamenlijk 13.000 zonnepanelen op bedrijfsdaken gaan leggen. De gemeente zorgt in afwachting van het loskomen van de subsidie de voorfinanciering van een deel van de kosten. De plaatsing van de zonnepanelen helpt de gemeente flink bij de klimaatdoelstelling van de gemeente om voor 2020 40.000 zonnepanelen te realiseren. Met een voorfinanciering van steunt de gemeente het initiatief.

Astylos krijgt kunstgrasbaan

Atletiek- en wandelvereniging Astylos gaat een aantal atletiekvoorzieningen op sportpark De Lok renoveren en een atletiek kunstgrasbaan op dat terrein aan leggen. Dat wordt de eerste atletiek kunstgrasbaan van Nederland. De gemeente neemt 105.000 euro van de kosten voor zijn rekening.

Ridderweide gaat padelbanen aanleggen.

Padel, een sport met elementen van tennis en squash, beleefd een stormachtige groei. In Spanje is het na voetbal de belangrijkste sport en ook elders in Europa, waaronder Nederland, is het een sport die snel aan belangstelling wint. In onze regio kan het spel nog niet gespeeld worden. Maar dat gaat veranderen. LTV de Ridderweide gaat een tennisbaan ombouwen tot twee padelbanen. De vereniging betaald de kosten deels met een lening. De gemeente helpt daarbij met een garantstelling.

Jeugdzorg is duur

De kosten van de jeugdzorg veroorzaakten in 2016 een fors tekort in het sociale domein. Daarbij ging het vooral om veel hogere kosten voor behandeltrajecten dan was voorzien. Ook de wijkteams kosten veel geld. In 2017 is de subsidie voor de drie teams, die Tiel kent, vastgesteld op maar liefst ruim 1,2 miljoen euro. Dat geld is wel goed besteed. De beide organisaties die de wijkteams bemensen zijn goed toegerust en geschoold. De cliënten zijn tevreden. Het aanbod van de wijkteams heeft geleid tot een sterk gegroeide vraag. Het aantal hulpvragen is in korte tijd verdrievoudigd. Veel hulpvragen zijn complex of hebben betrekking op verschillende aspecten. Aan de groei van de vragen om hulp komt zo verwacht de gemeente waarschijnlijk nog geen einde. Want lang niet iedere Tielenaar is op de hoogte van wat de jeugdwijkteams kunnen betekenen en voor welke problemen je bij hen terecht kunt.

Nieuwe bewegwijzering in binnenstad.

Nu het cultuurcentrum en de parkeergarage klaar zijn,is er behoefte aan een bewegwijzering in de binnenstad, gericht op voetgangers. Daar wordt aan gewerkt. Ondertussen zijn de meeste borden al geplaatst. De borden hebben afhankelijk van de aard van de verwijzing verschillende kleuren en passen bij het karakter van de binnenstad.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights