Postume Erepenning gemeente Tiel voor Pieter van den Burg

Door Bert Leenders op vrijdag 16 juni 2017, geplaatst in Politiek, Nieuws, Foto.

Donderdag 15 juni werd Pieter van den Burg tijdens de raadsvergadering postuum gehuldigd voor zijn verdienste voor de Tiel. Burgemeester Beenakker overhandigde de ‘erepenning der stad Tiel’ aan de echtgenote van Pieter, Simone de Boer. De uitreiking werd een indrukwekkend en ontroerend herdenkingsmoment, waarbij burgemeester Beenakker en de vicevoorzitter van de gemeenteraad Tom van Oostrum uitvoerig stilstonden bij de persoon van Pieter en zijn betekenis voor de politiek en de Tielse samenleving. Bij de plechtigheid waren familieleden en vrienden van de overledene aanwezig.

Simone de Boer volgt Pieter van den Burg op als raadslid.
Op vrijdag 16 juni werd bekend dat de vacante plaats van Pieter ingenomen wordt door zijn echtgenote, Simone de Boer. Simone is al vanaf de oprichting van de Partij van de Burgers politiek actief voor deze partij. Zij stond op nummer 7 van de kandidatenlijst. In een persbericht schrijft Simone: “Ik ben dankbaar dat Roemer Daalderop en Toos Vosselman, die boven mij op de kiestlijst staan, mij de ruimte hebben gegeven om de raadszetel in te nemen. Zo kan ik met verve invulling geven aan het gedachtegoed van Pieter. Dat voelt heel goed.” De partij is met vier zetels in grootte de vierde partij van de gemeenteraad. Simone is lid van de raadscommissie bestuur van de gemeente en was kandidaat voor de partij Nieuwe Wegen bij de Tweede Kamerverkiezing eerder dit jaar. Ze heeft een bed and breakfast in het centrum van Tiel en is werkzaam als Procurement/Supply Chain Administrator.

zie ook: http://detielenaar.nl/nieuws/groots-afscheid-van-pieter-van-den-burg

en http://detielenaar.nl/politiek/pieter-van-den-burg-tiel-overleden

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights