Installatie kinderraad Tiel

Door Jan Bouwhuis op donderdag 27 oktober 2016, geplaatst in Politiek, Nieuws, Foto.

TIEL  De stemmen zijn geteld; de leden van de Tielse kinderraad zijn bekend. Donderdag heeft burgemeester Hans Beenakker de nieuwe kinderraad geinstalleerd in de raadzaal van het stadhuis.
De kinderraad is bedoeld om jongeren in een vroeg stadium te interesseren voor politiek en hen beter bij de politiek te betrekken. Dit schooljaar deden dertien Tielse basisscholen mee aan de verkiezingen. De deelnemende basisscholen zijn: De Achtbaan, De Adamshof, Stefanusschool, Dagobertschool, De Bataaf, De Regenboog, Montessorischool, De Moespot, De Molenwerf, De Waayer Wadenoijen, Prins Clausschool, Prins Mauritsschool, Prins Willem Alexanderschool. Elke deelnemende basisschool kiest twee leden voor de kinderraad: één leerling uit groep 7 en één leerling uit groep 8.

Wat doet de kinderraad
Na installatie vergadert de kinderraad maandelijks. Voor elke vergadering wordt een gastvoorzitter uitgenodigd. De kinderen bepalen zelf de agenda van de vergadering. De kinderraad kan advies geven aan de gemeenteraad over zaken die jongeren aan gaan. Of plannen bedenken die voor jongeren van belang zijn. De kinderraad kan dan aan de gemeenteraad vragen deze plannen uit te voeren.
Door scholing, voorlichting en workshops worden de fijne kneepjes van het politieke handwerk bijgebracht. En de kinderen leren hoe de politiek in elkaar zit. De kinderraad is ontstaan op initiatief van scholen, scholieren en enkele Tielse raadsleden en draait nu zes jaar succesvol.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights