Marokkaanse Moskee Tiel wil uitbreiden

Door Bert Leenders op dinsdag 20 september 2016, geplaatst in Politiek, Nieuws.

Het bestuur van de Marokkaanse  Moskee aan de Tielerwaardlaan wil de huidige moskee verbouwen en uitbreiden met een sociaal cultureel centrum. De Moskee omvat nu een grote gebedsruimte, een kleine vergaderruimte en wat kleine dienstruimten. Het  Sociaal Cultureel Centrum gaat zich richten op de Tielse gemeenschap. Het moet een ontmoetingsplek worden voor verschillende groepen.

Er zullen lezingen, buurtactiviteiten  en cursussen gegeven worden. Extra aandacht zal de opvang van jongeren krijgen om het op straat rondhangen te verminderen. Veiligheid en leefbaarheid zijn  speerpunten van het bestuur. De plannen verkeren in een oriënterend stadium. Er zijn al wat schetsen gemaakt en de gemeente is gevraagd om in principe akkoord te gaan met de bouwplannen. Het college wil in principe medewerking verlenen. De definitieve goedkeuring is afhankelijk van de gedetailleerde uitwerking van de plannen en uitvoerig nader overleg. Dat overleg moet resulteren in een ontwikkelingsovereenkomst waar de gemeente en het moskeebestuur zich in moeten kunnen vinden. Daarna zal het plan en de overeenkomst voorgelegd worden aan de Commissie Ruimte. Het college zal vervolgens meewerken aan de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights