Inloopavond crisisopvang vluchtelingen rustig verlopen.

Door Hubertien Stultiens op dinsdag 24 november 2015, geplaatst in Politiek, Nieuws.

Dank zij een straffe regie verliep woensdagavond de informatie-avond over de komst van vluchtelingen in de sporthal Westroyen rustig.

Er vond geen plenaire presentatie over de plannen plaats, maar bewoners werden uitgenodigd om tussen vijf en acht uur binnen te lopen. De burgemeester, meerdere ambtenaren en de politie waren aanwezig om vragen te beantwoorden van de buurtbewoners en om de orde te bewaren. De bijeenkomst had een besloten karakter. Alleen mensen die in de directe omgeving van de sporthal konden de bijeenkomst op vertoon van de uitnodiging bezoeken. 

Rond zeven uur waren er nog maar weinig buurtbewoners bij de inloopavond aanwezig geweest. Degenen die aanwezig waren hebben informatie gekregen over wat de opvang eventueel voor hen gaat betekenen en waar zij rekening mee zouden kunnen houden. Voor de ingang van de raadzaal, waar de bijeenkomst plaatsvond, stond een aantal protesterenden. Een groep van ongeveer vijftien tot twintig Tielse inwoners hielden een stil protest tegen de opvang van de vluchtelingen. 

Tiel zal deze week aan het COA laten weten opvangruimte beschikbaar te stellen. Het gaat daarbij om zogeheten “calamiteitenvoorzieningen”. Dat houdt in dat er één groep vluchtelingen opgevangen zal worden in de Westroijenhal. In eerste instantie gaat het daarbij om een verblijf van 72 uur. Dit kan eventueel verlengd worden, maar de opvang in de sporthal zal geen structureel karakter krijgen. Vanuit deze “calamiteitenopvang” stromen de vluchtelingen door naar een meer permanente opvang in een AZC in een andere gemeente. Tiel heeft al aangegeven geen ruimte te hebben voor een AZC. 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights