Geen kunstgras voor VV Wadenoijen

Door Hubertien Stultiens op donderdag 12 november 2015, geplaatst in Politiek, Nieuws.

Woensdagavond werden de Tielse Algemene Beschouwingen gepresenteerd, ook wel de Begrotingsraad genoemd. Dan passeert het beleid dat diverse partijen willen voeren, de revue en ontstaan elk jaar felle discussies tussen over de vraag waaraan het geld uitgegeven mag worden. Heet hangijzer was ditmaal een kunstgrasveld voor de voetbalvereniging Wadenoyen. Een motie om daarvoor geld beschikbaar te stellen, sneuvelde echter.

Raadsbreed werd aangegeven dat er nog veel onzeker is, aangezien nog niet helemaal duidelijk is wat de wijzigingen in het sociaal domein gaan betekenen voor de gemeentelijke uitgaven. Er waren dan ook weinig moties en amendementen ingediend die pleitten voor meer uitgaven op een bepaald terrein. 

Eén motie in het bijzonder riep veel discussie op. Deze motie riep op om een kunstgrasveld voor VV Wadenoijen te realiseren. De motie was ingediend door CU en werd gesteund door alle oppositiepartijen (PvdB, ProTiel, SociaalTiel en GroenLinks). Volgens deze partijen is het wel mogelijk om hier dekking voor te vinden vanuit onder anderen de weerstandsreserve en zouden de kosten over meerdere jaren afgeschreven kunnen worden. De coalitiepartijen (D’66, VVD, CDA en PvdA) sloten zich aan bij de intentie voor het realiseren van een kunstgrasveld voor de vereniging, maar zagen er geen financiële mogelijkheden voor. Om dhr. Van Oostrom (CDA) te citeren: “De wil is er wel, maar wij zien vooralsnog geen weg”. Wel is door alle partijen uitgesproken dat het kunstgrasveld van VV Wadenoijen prioriteit verdient wanneer er meer financiële ruimte komt. 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights