Burgemeester Tiel in hoogwerker voor bewoners Walstede

Alweer zo’n leuk initiatief voor bewoners van Walstede die door de coronacrises geen bezoek mogen ontvangen. Zaterdag 19 april ging er een hoogwerker de lucht in om de bewoners van de bovenste etages een hart onder de riem te steken.

Marathon
De actie met de hoogwerker was eigenlijk een vervolg op de muzikale marathon die eerder door accordeonist Frans Baggerman samen met DJ Ramon gehouden werd langs meerdere Tielse zorgcentra (op zaterdag 28 maart). “Frans trad toen ook op bij ons”, vertelt Adry Lacet van Walstede, “maar de bewoners van de bovenste etages konden het niet horen en zien, er is vaak sprake van zware rolstoelen waardoor ze niet op het balkon of naar beneden kunnen. Wij hebben toen Frans gevraagd of hij nog een keer kwam en hebben aan de brandweer gevraagd of ze met de hoogwerker wilden komen.”

Brandweer
De Tielse brandweer werkte weer belangeloos mee. Vorige week nog hadden zij ook al een leuke actie met dezelfde hoogwerker die toen een spandoek uitrolde voor de medewerkers in het ziekenhuis. Burgemeester Beenakker was daar bij, en toen hij hoorde dat de hoogwerker nu bij Walstede kwam vond hij dat zo’n leuk idee dat hij daar ook naartoe kwam.

Spandoek

 

Adry had samen met haar collega Petra van Harskamp gezorgd voor een spandoek. Beide dames zijn werkzaam als verzorgenden op de afdeling solo van Walstede. Op hun spandoek hadden zij familieleden, kinderen en kleinkinderen, van de bewoners van de bovenste etages boodschappen laten schrijven. Zoals “lieve oma ik hou van jou”, hartverwarmend! Logisch dan ook dat de beide (dappere) dames als eersten naar boven mochten met de hoogwerker om de boodschappen aan de bewoners te laten zien. Het spandoek was aan het bakje van de hoogwerker bevestigd. “Het was niet kou en ook niet eng , maar het wiebelt wel”, aldus Adri toen ze weer beneden was.

Bezoek
Daarna was het de beurt aan de burgemeester, die van DJ Ramon een microfoon meekreeg. “Ik heb al vaker in dat bakje gezeten, maar dan gewoon bij de kazerne”, vertelde hij tevoren. De hoogwerker kan maximaal 32,5 meter de lucht in. “Helaas kan ik u niet anders bezoeken, dus dan maar op deze bijzondere manier. Deze situatie duurt al lang en gaat nog wel even duren. Ik vind het heel belangrijk om u een hart onder de riem te steken, zet ‘m op en hou nog even vol! We zijn samen hard aan het werk zodat dit zo snel mogelijk weer over is, ook in Tiel. Ik kom bij u op bezoek als alles voorbij is”, sprak de burgemeester, die van de gelegenheid ook gebruik maakte om de brandweer te bedanken. Die kwamen met twee man sterk en natuurlijk de hoogwerker. “Ik moest niet te veel naar beneden kijken, het is wel hoog hoor”, vertelde hij toen hij weer beneden was.

Muziek
Tenslotte ging Frans Baggerman met zijn accordeon naar boven en brak het feest los. Buurtbewoners en familieleden hadden zich verzameld op de stoep, er werd stevig geklapt, gezongen en met armen gezwaaid. “Dit is zo leuk, en de bewoners zijn zo dankbaar, ik ga nu gauw naar boven toe om bij ze te zijn”, aldus Adry Lacet.

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights