Fruitcorso mozaïeken: zeilen, LED lampen en gescheiden afval

Maandagavond zijn de zeilen aangebracht voor de 24 fruitmozaïeken langs de stadsgracht. Donderdagavond is op het Kalverbos vanaf 19:00 de opening van de corsoweek en worden de winnaars bekend gemaakt.

video:

Zondag is alsnog besloten de verlichting uit te voeren met 1 watt LED lampen. 1000 witte en 400 gekleurde zijn door stichting 4-Stromenland aangeschaft en de zaterdag langs de gracht aangebrachte lampen zijn alsnog vervangen.

Ook bij het afvoeren van afval is aan het milieu gedacht. Voor het eerst zijn 4 soorten containers aanwezig om het afval gescheiden bij Avri aan te kunnen bieden.

meer info: https://www.fruitcorso.nl

update:

Feest van de mozaïeken begonnen

Het feest van de mozaïeken is begonnen. Drie dagen lang kleurt het talud langs de Tielse gracht steeds bonter. Ruim twintig groepen, van scholen tot sportclubs, van goede doelen tot vriendenclubs zijn druk in de weer om met groenten en fruit een kunstwerk te maken.
Titelverdediger is KTSM, die vorig jaar de felbegeerde mozaïeklegger in de wacht sleepte. De top drie wordt donderdagavond (20.00 uur) tijdens de feestelijke opening van het Fruitcorso bekend gemaakt. Voorafgaand is er een lampionnenoptocht, die om 19.30 uur vertrekt vanaf het Plein. Kinderen kunnen zich via de website nog aanmelden of mailen naar lampion@fruitcorso.nl
Hoogtepunt is altijd het ontsteken van de lichtjes door burgemeester Hans Beenakker en Laurens Verspuij, voorzitter Stichting 4-Stromenland.

1400 ledlampen


Fruitcorso zet ook dit jaar weer stappen op weg naar een duurzamer corso. Dankzij inspanningen van het Productieteam is het Kalverbos verlicht door 1400 ledlampen. In totaal 1000 langs de gracht en 400 op het evenemententerrein. Verder staan er overal kliko’s met de verwijzing om afval te scheiden. En dat alles onder het motto: Jij sorteert, wij recyclen.
Het Fruitcorso heeft plaats op zaterdag 21 september. Om 13.30 uur begint het middagcorso. Corso by Night met fraai verlichte wagens om 20.30 uur.

zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2019/09/inrichten-kalverbos-voor-fruitcorso-en-mozaieken/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights