Startmoment bouw Winkelcentrum Westlede Tiel

Het bouwteam heeft op donderdag 11 april op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de realisatie van de winkels en appartementen ‘Westlede’

video:

De onthulling van het bouwbord werd verricht door vertegenwoordigers van de betrokken partijen: Wethouder Ben Brink (gemeente Tiel), Herman Suijdendorp (bestuurder woningcorporatie SCW) en Johan Fieten (directeur Westlede bv).

Het voormalig verzorgingshuis Westlede is al in begin 2014 gesloopt maar de laatste maanden wordt er flink gewerkt aan de voorbereidingen voor de nieuwbouw. Na Pasen zal gestart worden met het aanbrengen van de boorpalen. Rond de jaarwisseling 2020 – 2021 moet de bouw gereed zijn.

Het nieuwe winkelcentrum huisvest straks supermarkten ALDI en Jumbo en het grootste gedeelte van de ondernemers van het huidige winkelcentrum Kwadrant. Boven de winkels worden 28 sociale huurappartementen gerealiseerd voor woningcorporatie SCW.

Op locatie Westlede, omsloten door Nieuwe Tielseweg, Teisterbantlaan, Wadenoijenlaan en Trichtstraat wordt het nieuwe winkelcentrum ontwikkeld met ruimte voor supermarkten, dagwinkels en appartementen. Het plan bestaat uit:

6.700 m2 winkelruimte , 28 appartementen inclusief eigen parkeerplaats en 340 openbare parkeerplaatsen langs de Teisterbantlaan met de nieuwe naam Westledeplein. De straatnaam Buurmalsenstraat waaraan het voormalig verzorgingshuis lag is vervallen.

Zie ook:  http://winkelcentrumwestlede.nl/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights