Weinig belangstelling voor programma ´Muziek voor Kinderen´

Floris Kolvenbach back in town

Floris Kolvenbach, inmiddels 71 jaar, was de afgelopen 12 maanden vaak in Tiel voor publieke optredens. Vrijdag 29 september 2017 opende hij met wethouder Melissen de expositie Tijdreiziger in het Regionaal Archief en werd het door Albert Wammes geschreven gelijknamige boek over zijn leven, het leven in Tiel in de jaren 60 van de vorige eeuw en natuurlijk ook over de toen legendarische orkest The Dream gepresenteerd. Daarna was hij nog enkele keren in het museum en trad hij solo op bij boekhandel Arendsen om zijn boek te promoten.

Zaterdag 1 september was hij te zien in De Agnietenhof tijdens een tweetal benefietvoorstellingen voor de stichting ´Muziek voor Kinderen´. De stichting zamelt geld in om het verblijf van kinderen op de verpleegafdeling en een bezoek aan de polikliniek van ziekenhuis Rivierenland zo aangenaam mogelijk te maken.

Het avondprogramma op 1 september bleek voor de bezoekers heel verrassend. Als eerste trad de oud -wethouder van Tiel en tegenwoordig burgemeester van Mook en Middelaar, Willem Gradisen, op met de enthousiast musicerende vijf mans formatie, Willem Gradisen en Friends. Gradisen bleek goed te kunnen zingen en praatte de liedjes van zijn eerder uitgebrachte LP, waar ook John van Buren arrangementen voor schreef, op een leuke manier aan elkaar. Daarna was de bühne voor singer- songwriter Floris Kolvenbach met prachtige ballads en maatschappijkritische songs. Floris begeleidde ziczelf met zijn gitaar. Hij toonde zich daarbij ook een nog een goede rocker. Klapstuk van de avond was het optreden waarin Floris zich met een viermansformatie presenteerde als audiovisueel kunstenaar. De combinatie van levende elektronische muziek met indrukwekkende en passende filmfragmenten bleek een technisch hoogstandje. Voor het schaars aanwezige publiek was dat optreden een belevenis.

Weinig bezoekers

De avond werd afgesloten met een nazit, waarbij de aanwezigen konden genieten van What Next, een muzikaal trio met zang van de veelzijdige secretaresse van de stichting Muziek voor Kinderen. Het was een mooie afsluiting van een bijzondere muzikale avond. Wanneer die opgenomen zou zijn in het jaarprogramma van de Agnietenhof zou de zaal waarschijnlijk goed gevuld zijn. Nu waren er slechts een zeventigtal aanwezigen. Jammer en ook triest voor de organisatoren die financieel tegen een flink nadelig saldo aankijken.

Stichting gaat enthousiast verder

Voor Mieke van de Ven en voorzitter Koos Evert Spee is dit echter geen reden om niet door te gaan. De afgelopen maanden hebben enkele bedrijven de stichting al gesteund. Zo is er een lachspiegel geschonken, kunnen peuters met grappige trapauto´s zelf naar de operatie kamer rijden en is de kinderbibliotheek aangevuld.

Ook liggen er al een aantal toezeggingen voor prijzen voor de te organiseren loterij, bezinnen serviceclubs zich over de manier waarop zij kunnen bijdragen, gaat Gert-Jan van Ingen de scheidingswand bij de kinderpoli verfraaien en hebben ook stichtingen hun steun toegezegd. Voor het grote publiek komt er volgend voorjaar een tweede grote muziekavond met een keur van artiesten uit Tiel en omgeving.

Het matinee werd bijgewond door een groep van ‘Petje Af”

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights