Prins Clausschool uit Tiel wint techniekwedstrijd

Door Bert Leenders op dinsdag 13 juni 2017, geplaatst in Nieuws, Foto.

Vrijdag 9 juni werd de dertiende editie van de techniekwedstrijd in het opleidingscentrum voor de bouw, Bouwmensen, in Geldermalsen afgesloten. Er deden dit jaar 31 basisscholen en in totaal 800 leerlingen aan mee. Winnaars werden een van de deelnemende groepjes leerlingen van de prins Clausschool uit Tiel.

De winnaars van de Techniekwedstrijd 2017 met als thema ‘Pretparken’ zijn dinsdagmiddag op hun Prins Clausschool gehuldigd. Jasmijn, Abigail, Lijan en Karlien hebben een speeltuin ontworpen met daarin stromend water en een kabelbaan. De op het schoolplein verzamelde klassen hebben het winnende viertal toe gezongen.

Dertien jaar geleden nam de kamer van koophandel in Tiel het initiatief om via een techniekwedstrijd voor de leerlingen van de hoogste klas van de basisschool de belangstelling voor techniek te vergroten en daardoor leerlingen te verleiden om een technisch beroep te kiezen. Nadat de kamer van koophandel fuseerde en uit Tiel vertrok, nam het opleidingscentrum voor de bouw in Geldermalsen de organisatie over. Ieder jaar is er een andere thema. Dit jaar was de opdracht: Bouw een kermisattractie. Enkele jaren geleden bleek ditzelfde thema al een grote bron van inspiratie. Dit jaar was het resultaat verbluffend. De leerlingen gebruikten op een creatieve manier veel verschillende materialen en bedachten vernuftige aandrijfsystemen. Het resultaat was een groot aantal mooie kopieën van bestaande attracties van de kermis of attractieparken maar ook tal van nieuwe ontwerpen waar ontwikkelaars van kermisattracties hun voordeel mee zouden kunnen doen.
De slotmanifestatie is ieder jaar een groot feest voor de deelnemers. Ruim 600 leerlingen kwamen met begeleidende ouders en leerkrachten naar Geldermalsen om te kijken naar de meer dan 100 werkstukken en het daverende afsluitingsfeest waar de Tielse zanger Rutger, DJ Ramon en optredens van leerlingen voor het nodige vertier zorgden. Andere vaste programmapunten op de slotbijeenkomst zijn een test van de technische kennis van de leerkrachten en natuurlijk de prijsuitreiking. Naast de eerste prijs is er prijs van een leerlingenjury en een themaprijs. Het valt op dat steeds meer meisjes technische vingers hebben. De eerste prijswinnaars van de Prins Clausschool, Abigail, Jasmijn, Karlien en Lijan waren allemaal dames.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights