Tien Tielse veteranen ontvangen insigne Nobelprijs

Door Jan Bouwhuis op donderdag 4 mei 2017, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL  Donderdag 4 mei heeft burgemeester Beenakker in de raadszaal aan tien Tielse veteranen het draaginsigne Nobelprijs en de daarbij behorende oorkonde uitgereikt. Het gaat om de heren Van der Aart, Hilleman, Van ’t Hof, Kooren, Van Osenbruggen, Roelofs, Valk, Van der Werff, Van Wijk en Zaaijer.

Sinds 1956 heeft ons land bijgedragen aan een aantal VN Vredesmachten. Op 10 december 1988 heeft het Nobel-comité besloten de Nobelprijs voor de Vrede toe te kennen aan militairen die tussen 1956 en 1988 zijn ingezet voor VN-vredesmissies. Deze Tielse veteranen hebben allen een missie vervuld namens de VN in Libanon.

Onlangs heeft de Minister van Defensie besloten een draaginsigne ‘Nobelprijs VN militairen’ in te stellen. Vandaar dat de uitreiking plaatsvond.

De burgemeester sprak zijn waardering uit voor hun werk in soms moeilijke omstandigheden.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights