Appelbomen voor Franciscushof Tiel

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 20 december 2016, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL  De Franciscushof aan de J.D. van Leeuwenstraat is 15 appelbomen rijker. Burgemeester Hans Beenakker plante samen met coordinator Aad van Dijk het laatste exemplaar, in bijzijn van een deel van de vrijwilligers. Dit gebeurde 20 december, een dag voor de kortste dag van het jaar ofwel ‘winterpunt’.

Na afloop was er warme chocolademelk en koffie met appeltaart.

Deze appelboom is onderdeel van een vijftiental fruitbomen, die door de gemeente aan deze stadsmoestuin worden aangeboden. De Franciscushof is een biologische moestuin en wordt gerund door vrijwilligers. De oogst wordt zoveel mogelijk gebruikt voor de maaltijden van het Inloophuis.

Beenakker: “Sinds dit jaar profileert Tiel zich als Fruitstad aan de Waal. We willen die fraaie slogan de komende jaren verder waarmaken en versterken. Een van de onderdelen ervan is om fruit ook zichtbaar te maken in de stad. Het planten van een aantal fruitbomen is daar een mooi en concreet voorbeeld van. Bovendien krijgt de mooie oogst, die we van deze bomen verwachten, een prima bestemming. Dit initiatief vormt daarmee een mooie afsluiting van 2016.

Ik hoop dat veel Tielenaren de komende jaren hun ‘boompje’ bijdragen aan de stad. Samen maken we zo van Tiel een bloeiende stad.”

zie ook:  http://detielenaar.nl/nieuws/stadsmoestuin-franciscushof-tiel-open-dag-en-2-prijzen

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights