Deel slachthuis Tiel wordt wellnes centrum

Door Bert Leenders op dinsdag 6 september 2016, geplaatst in Nieuws.

In een deel van het voormalige slachthuis aan de J.D van Leeuwenstraat komt een wellnesscentrum. Binnen de huidige bestemming ‘bedrijf’ zijn wellness activiteiten daar niet toegestaan. Maar de Tielse kruimelgevallenregeling biedt uitkomst

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om niettemin medewerking te verlenen aan het kleinschalige wellness center en vrijstelling te verlenen op basis van de zogenaamde kruimelgevallenregeling. Nadat het slachthuis al enkele jaren niet meer in gebruik was, werd de gemeente in 1990 eigenaar van het monumentale pand dat begin jaren dertig in de Amsterdamse stijl gebouwd is. De gemeente verhuurde het pand aan de dieren ambulance en de Oudheidkamer. De Oudheidkamer gebruikte het pand voor de archeologische werkgroep, die daar voor zijn magazijn, restauratie werkplaats en een vergader en kantoorruimte prima ruimtes vond. Ook de Roemenië-werkgroep van de Sint Dominicusparochie gebruikte enkele jaren een deel van het pand. Begin 2015 verkocht de gemeente het gebouw met omliggend terrein aan buurman autobedrijf de Lange. Deze kreeg subsidie van gemeente en provincie om het pand op te knappen om het als  monument te behouden en het te exploiteren voor kleinschalige bedrijvigheid of dienstverlening.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights