Tiel stap dichter bij titel Fairtrade

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 7 juni 2016, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL  Dankzij de steun van lokale ondernemers is Tiel weer een stap dichter bij de titel Fairtrade gemeente. Groothandel Sligro, restaurant De Betuwe en Buitensporig, Grand-café Hart van de Betuwe, de winkels Thedingsweert en Bio2go, vergader/flexplek Plein 12 en juridische dienstverlener Smits Legal kregen tijdens een feestelijke bijeenkomst een raamsticker uitgereikt. Hiermee kunnen ze hun klanten laten zien dat ze Fairtrade producten voeren. Daarmee sluiten ze zich aan bij de steeds groter wordende groep van supermarkten, scholen en andere ondernemers uit Tiel die ook in eerlijke handel geloven.

 

De plaatselijke werkgroep heeft als streven om nog dit jaar het predicaat Fairtrade gemeente aan te vragen. Het ondersteunen van dit streven is niet moeilijk. Een minimaal aantal ondernemers en organisaties moet Fairtrade producten verkopen of gebruiken. De eis verschilt per type onderneming, maar vaak is alleen eerlijke koffie en thee al voldoende.

Overstappen op deze producten is een klein, maar duurzaam gebaar. Hierdoor krijgen boeren in ontwikkelingshandel een normaal loon, zodat zij kunnen investeren in hun eigen toekomst.

Wie meer informatie wil kan terecht bij de werkgroep: tiel.fairtrade@kpnmail.nl

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights