Vluchtelingen in rechtbank

Door Huub van Heiningen op donderdag 8 oktober 2015, geplaatst in Nieuws.

TIEL Burgemeester Beenakker laat in een brief aan de omwonenden weten, dat er rekening mee gehouden wordt dat in het Rechtbankgebouw aan de Nieuwe Tielseweg vluchtelingen een tijdelijke opvang krijgen.

In zijn brief vertelt de burgemeester dat de rijksoverheid een lijst van leegstaande overheidsgebouwen bekend gemaakt heeft, die mogelijk geschikt zouden kunnen zijn voor tijdelijke huisvesting van statushouders. Daar staat ook het gerechtsgebouw op.

“De rijksgebouwendienst heeft de gemeente hierover geïnformeerd, biedt het pand aan de gemeente aan en laat het initiatief bij de gemeente om dit pand eventueel te gaan gebruiken voor de tijdelijke huisvesting

“De komende tijd oriënteren wij ons op de mogelijkheden van dit en andere leegstaande gebouwen voor eventuele tijdelijke huisvesting van statushouders in afwachting van definitieve woonruimte.

Mocht het gerechtsgebouw inderdaad geschikt blijken te zijn, dan informeren wij U daarover en gaan we tijdig met U in gesprek over eventuele beheersmogelijkheden”, aldus de burgemeester.

Wie vragen heeft naar aanleiding van de brief kan daarvoor vanaf maandag terecht op het stadhuis (tel 637111)

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights