Sluisdeur teruggeplaatst

Door Jan Bouwhuis op donderdag 29 oktober 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL Rijkswaterstaat heeft de hefdeur van het buitenhoofd (Waalzijde) van de westelijke (oude) sluiskolk van de Prins Bernhardsluis in Tiel gerenoveerd. De deur is in mei van dit jaar verwijderd en in Amsterdam opgeknapt. Na het terughangen kan de deur er weer 20 jaar tegen. De opgeknapte deur is donderdag teruggeplaatst.

De westelijke (oude) sluiskolk is tijdens het terugplaatsen van de deur voor alle scheepvaart gestremd  tot en met maandag 2 november. De duwvaartkolk ernaast is wel in bedrijf. De gerenoveerde deur stamt uit 1952. Renovatie is periodiek nodig om onverwachte storingen te voorkomen. De westelijke sluiskolk is verdeeld in twee secties met een middendeur. De afgelopen maanden was de sluiskolk in bedrijf met één sectie, een halve sluiskolk dus.
De direct omwonenden krijgen beperkt te maken met (geluid) hinder van de werkzaamheden. Zij zijn hierover apart geïnformeerd.
Het inhijsen gebeurt met een lier via de heftoren. Apart opgestelde kranen hijsen ander materieel en gereedschappen. Na het daadwerkelijk inhijsen wordt alles aangekoppeld en getest.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights