Profronde

Door Huub van Heiningen op maandag 3 augustus 2015, geplaatst in Nieuws.

Een gouden greep van de organisatoren was de wedstrijd voor oud-profs, waarvoor Joop Zoetemelk naar Tiel was gekomen. Niet alleen om te fietsen maar ook om handtekeningen uit te delen en zich in charmant gezelschap te laten fotograferen. Met Joop verschenen ook Hennie Kuiper, Gert Jacobs, Adri van Houwelingen, Henk Lubberding, Bart Voskamp en Jeroen Blijleven aan de start.

In deze groep ging Henk Lubberding als eerste over de finish, met direct achter hem Jan van Houwelingen en Johan van de Velde.

Bij de profs die we kennen van de Ronde van Frankrijk ging Bauke Mollema als eerste over de streep, met Lars Boom en Wilco Kelderman juist achter zich. Laurens ten Dam, die vorige Profronden van Tiel op zijn naam zette, brak zijn fiets en moest dus toekijken.

Het meest spannend was nog wel de wedstrijd voor de dames, waarin de Canadese Stephanie Roorda en de Nederlandse Eva Buurma voortdurend aan kop gingen. In de eindsprint was de Canadese juist iets sneller.

De wedstrijd voor amateurs werd gewonnen door de Tielenaar Eddy van IJzendoorn.

Op de terrassen in en om het parcours was het gezellig druk, maar de winkels waren gesloten en het geluid uit de boxen was ook zo allesoverheersend, dat een gesprek nauwelijks mogelijk was.

(Namens Jan Bouwhuis, die te maken had met wat technische problemen)

Burgemeester Beenakker geeft het startschot voor de profsBurgemeester Beenakker geeft het startschot voor de profsOud-professionals bijeen met de organisatie + FlipjeOud-professionals bijeen met de organisatie + FlipjeJoop deelt handtekeningen uitJoop deelt handtekeningen uitHulde voor scheidend voorzitter Wim van Rooijen Hulde voor scheidend voorzitter Wim van Rooijen Drukte op de terrassenDrukte op de terrassenBauke Mollema gaat als eerste over de finishBauke Mollema gaat als eerste over de finish

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights