Aantakking Wetland Passewaaij

Door Jan Bouwhuis op maandag 10 augustus 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

Komende maanden wordt een nieuwe inlaat gemaakt op de Wetlands. De Wetland / Passewaaij is een uiterwaard op de rechter oever van de Waal, ten zuidwesten van Tiel. De uiterwaard is in 1996 ingericht als natuurgebied. In de uiterwaard ligt een strang, welke benedenstrooms met de Waal in verbinding staat. Onderhavig UAVgc-project betreft het ontwerpen en realiseren van een bovenstroomse verbinding tussen de Waal en de bestaande strang in de Passewaaij. Als gevolg van deze bovenstroomse aantakking verandert het karakter van de strang in een meestromende nevengeul, conform de KRW-opgave. Het meestromend maken van de geul is specifiek bedoeld om paai- en opgroeigebied voor stromings-minnende vissoorten te creëren. Om de extra aanzanding in het zomerbed van de Waal als gevolg van deze aantakking te beperken, wordt direct ten noorden van de aantakking een kleine kade gerealiseerd.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights