Fruitcorso Kindercorsoschool Tiel

Door Jan Bouwhuis op zaterdag 13 mei 2017, geplaatst in Kunst & cultuur, Nieuws, Foto.

TIEL  Voor de jeugd in de basisschoolleeftijd was er zaterdag 13 mei een kindercorsoschool. Het Fruitcorso had vorig jaar de primeur daarvan en gezien het grote succes kwam er dit jaar een vervolg. Er waren wat minder kinderen dan vorig jaar maar de middag is toch geslaagd.
Doel is om kinderen enthousiast te maken voor het corso. De jeugd leerde in de bouwhal aan de Papesteeg op een eenvoudige en speelse manier hoe ze in september hun wagentje, fiets, enz kunnen beplakken en versieren. Voor de ouders/begeleiders was er een appart programma, waarbij vooral aandacht werd besteed aan het maken van een mini-kunstwerk oa middels piepschuim. Na afloop kreeg iedere deelnemer een certificaat.
Het kindercorso is al jaren een niet meer weg te denken onderdeel van het Fruitcorso dat op 16 september door de straten zal trekken. Elk jaar lopen of rijden er ongeveer honderd kinderen mee met versierde voertuigen of kunstwerken. Nu het evenement al een aantal jaren op de lijst van Immaterieel Erfgoed staat is er extra aandacht om het corso te laten beleven door de jonge generatie. Het fruitcorso wordt georganiseerd door stichting 4-Stromenland.

voor video zie:  http://detielenaar.nl/kunst-cultuur/video-fruitcorso-kindercorsoschool-tiel

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights